Εξωτερικοί συνεργάτες

Φιλία Γιαννουκάκου, MSc, ECP

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδος, (BA Psychology) ενώ κατέχει και Μεταπτυχιακό Τίτλο Επιστημών στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Clinical Psychology)  από το Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Εχει ειδικευτεί στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία, στη Θεραπεία Ζεύγους και στη Συστημική Διάγνωση στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”.

Έχει ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση ως ειδικευόμενη ψυχολόγος στα εξωτερικά ιατρεία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, καθώς και στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Σωτηρία”.

Πριν την εκπαίδευσή της στην ψυχοθεραπεία εργάστηκε για κάποια χρόνια στην επιλογή και αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Ζεύγους-Οικογένειας και εργάζεται ατομικά και σε ομάδες με εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) από την European Association for Psychotherapy (EAP) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ).

Νίκη Μπίγγου, MSc, ECP

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει το τετραετές κλινικό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και τα προγράμματα ειδίκευσης στη Θεραπεία Ζεύγους και ειδίκευσης στη Συστημική Διάγνωση στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”

Έχει εργαστεί ως μέλος ερευνητικών ομάδων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε προγράμματα που είχαν ως βασικό άξονα την επαγγελματική συμβουλευτική και την ψυχική υγεία εφήβων και ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και άλλους ιδιωτικούς φορείς ως ψυχοθεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων.

Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Μαρούσι ως Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Ζεύγους-Οικογένειας ενώ παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης του e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη  Συμβουλευτική Ζεύγους και Οικογένειας.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) από την European Association for Psychotherapy (EAP).