Δήμητρα Ανδρουλάκη, DipPsych, MBPsS, ICADC, ECP

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην ψυχολογία, και κάτοχος Διπλώματος Ψυχολογίας DipPsych (conversion for postgraduates) από το Open University της Αγγλίας. Από το 1994 έως το 1998 ειδικεύτηκε στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (ΕΔΑΣ). Έχει επίσης εξειδικευμένη εκπαίδευση στη θεραπεία ζευγαριών, τη δυναμική των ομάδων, στη συμβουλευτική και θεραπεία των εξαρτήσεων, στη συνέντευξη κινητοποίησης (motivational interviewing), στη διοίκηση και κοινωνικό σχεδιασμό στις εξαρτήσεις και στην ειδική θεραπευτική αγωγή.  Εργάσθηκε για 18 χρόνια (1993-2011) στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), με έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. 

Εξωτερικοί συνεργάτες

Φιλία Γιαννουκάκου, MSc

Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδος, (BA Psychology), ενώ κατέχει και Μεταπτυχιακό Τίτλο Επιστημών στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Clinical Psychology)  από το Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας. Εχει ειδικευτεί στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία, στη Θεραπεία Ζεύγους και στη Συστημική Διάγνωση στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”.

Νίκη Μπίγγου, MSc

Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό» στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει το τετραετές κλινικό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία καθώς και τα προγράμματα ειδίκευσης στη Θεραπεία Ζεύγους και ειδίκευσης στη Συστημική Διάγνωση στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία “Λόγω Ψυχής”.