Δήμητρα Ανδρουλάκη, DipPsych, MBPsS, ICADC, ECP

Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην ψυχολογία και κάτοχος Διπλώματος Ψυχολογίας DipPsych (conversion for postgraduates) από το Open University της Αγγλίας.  Από το 1994 έως το 1998 ειδικεύτηκε στη συστημική και οικογενειακή θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (ΕΔΑΣ). Έχει επίσης εξειδικευμένη εκπαίδευση στη θεραπεία ζευγαριών, τη δυναμική των ομάδων, στη συμβουλευτική και θεραπεία των εξαρτήσεων, στη συνέντευξη κινητοποίησης (motivational interviewing), στη διοίκηση και κοινωνικό σχεδιασμό στις εξαρτήσεις και στην ειδική θεραπευτική αγωγή.

Εργάσθηκε για 18 χρόνια (1993-2011) στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), με έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους. Το 1996 συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρώτου στην Ελλάδα ειδικού προγράμματος για περιστασιακούς έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, που μετεξελίχθηκε στο Δίκτυο Έγκαιρης Παρέμβασης «ΚΕΘΕΑ-ΠΛΕΥΣΗ». Από το 2000 έως το 2011 διηύθυνε το Δίκτυο Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ-ΠΛΕΥΣΗ, στο οποίο ανέπτυξε επιπλέον υπηρεσίες για έφηβους με προβληματική χρήση του διαδικτύου. 

Έχει ασχοληθεί με την ψυχοεκπαίδευση γονέων σε θέματα εξαρτήσεων και επικοινωνίας και διετέλεσε κλινική επόπτρια ψυχοθεραπευτών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ.  

Μετά την αποχώρησή της από το ΚΕΘΕΑ, τον Ιούλιο του 2011, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια οικογένειας και σύμβουλος εξαρτήσεων από ουσίες ή/και το διαδίκτυο. Είναι εξωτερική συνεργάτις – κλινική επόπτρια του “Λόγω Ψυχής”,  εκπαιδεύτρια στην μέθοδο “Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα” από την Gordon Hellas & εκπαιδεύτρια στη μέθοδο Αντι-Bullying για εκπαιδευτικούς και γονείς  από το ΙΣΤΑΜΑΙ.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) από την European Association for Psychotherapy (EAP), διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος τοξικοεξαρτήσεων (ICADC) από το International Certification & Reciprocity Consortium (IC&RC), μέλος (MBPsS) του Βρεταννικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), της European Family Therapy Association (EFTA) και του Ελληνικού Τμήματος του Σωματείου Ευρωπαίων Επαγγελματιών – Λειτουργών για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης ΙTACA.

Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και πρόσφατα (2019) κυκλοφόρησε το πρώτο της, με τίτλο: “Ο άνθρωπος του ρετιρέ” από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της, απ’ ευθείας στο 6945900125 και στο d.androulaki@gmail.com