Ορθή χρήση πληροφοριών του ιστότοπου & Δικαιώματα χρήσης των έργων που εμφανίζονται στον ιστότοπο

Jacopo de' Barbari, Portrait of Luca Pacioli, c 1495-1500, Museo di Capodimonte, Naples, Italy

Ορθή χρήση πληροφοριών του ιστότοπου

Οι πληροφορίες  που περιλαμβάνονται σ’ αυτόν τον ιστότοπο παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.

Σε καμία περίπτωση δεν  υποκαθιστούν  την επαγγελματική  φροντίδα που προσφέρει ένας ειδικός ψυχικής υγείας.

Το υλικό αυτού του ιστότοπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε οι εργαζόμενοι του ιστότοπου έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη για όποιο πιθανό αποτέλεσμα έχει οποιαδήποτε πράξη κάποιου που χρησιμοποίησε πληροφορίες που διάβασε στον ιστότοπο. Συμβουλευθείτε πάντοτε τον θεράποντα ιατρό σας ή επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πράξετε ή αλλάξετε οτιδήποτε αφορά τη θεραπεία σας.

Η χρήση του ιστότοπου ή/και η παροχή προσωπικών ή/και ιατρικών πληροφοριών στον ιδιοκτήτη ή τους εργαζόμενους της ιδιωτικής πρακτικής του ψυχολόγου μέσω αυτού (του ιστότοπου) δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση σύναψη θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα σε εσάς και τους προαναφερθέντες επαγγελματίες.

Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης για παροχή ψυχολογικής/ψυχιατρικής βοήθειας απευθυνθείτε σε εφημερεύον νοσοκομείο ή καλέστε στον αριθμό 166  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για βοήθεια.

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην Τηλεφωνική Γραμμή Κοινωνικής Βοήθειας 197  (210 -197 για τηλέφωνο από την περιφέρεια). Η Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας αποτελεί το κεντρικό, καθοδηγητικό σημείο αναφοράς ολόκληρου του συστήματος παροχής υπηρεσιών άμεσης κοινωνικής βοήθειας του Υπουργείου Υγείας. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, επτά μέρες την εβδομάδα, παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη και πληροφόρηση, κινεί τους μηχανισμούς άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και παραπέμπει στις υπόλοιπες υπηρεσίες του δικτύου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), καθώς και σε άλλες κοινωνικές Υπηρεσίες και φορείς για περαιτέρω βοήθεια.

Μη κυβερνητικές – μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στήριξης ασθενών και των οικογενειών τους (σύνδεσμοι από το Υπουργείο Υγείας).

Δικαιώματα χρήσης των έργων που εμφανίζονται στον ιστότοπο

Οι πίνακες που εμφανίζονται στον ιστότοπο ανήκουν, στην συντριπτική τους πλειονότητα, στην κατηγορία Public Domain, που σημαίνει ότι έχει λήξει η περίοδος πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα 70 έτη μετά τον θάνατο του δημιουργού. Μερικά έργα ανήκουν στην κατηγορία Creative Commons, ενώ άλλα στην κατηγορία Public Domain US που σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν πριν την 1.1.1923.

Τα δικαιώματα χρήσης του έργου του Rene Magritte “The son of Man” έχουν αγοραστεί νόμιμα από την ADAGP. 

Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από τους ιστότοπους wikimedia commons & wikiart.org

Έχει γίνει επεξεργασία της φωτογραφίας κάποιων πινάκων με αποτέλεσμα αυτοί να μην εμφανίζονται στην ολότητά τους. Εκεί που εμφανίζεται το μεγαλύτερο μέρος δεν υπάρχει κάποια επισήμανση, ενώ όπου κρίθηκε απαραίτητο έχει προστεθεί η επισήμανση (d) που σημαίνει “λεπτομέρεια”.